''Kültürlerarası diyalog çok önemli''

Almanya'da 27 Eylül'de yapılacak genel seçimler için Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başkent Berlin'deki Mitte ilçesinden doğrudan milletvekili adayı olan Federal Meclis (Bundestag) Üyesi Eva Högl, ülkede yaşayan tüm göçmenler için siyasal katılım hakkının sağlanması gerektiğini söyledi

Eva Högl, başkent Berlin'deki Kaplan Restoran'da kimi Türk dernek ve kuruluş temsilcileriyle Türk gazeteciler için verdiği iftar yemeğinde, göçmenlerin siyasal katılımı için yoğun çaba harcadığını belirterek, ''Göçmenlere yerel seçim hakkı verilmesiyle de yetinilmemeli. Bana, oturduğum yerdeki herkesin oy verebilmesini isterim'' diye konuştu.


Mitte ilçesinde sohbet ettiği Türk esnafın da kendisine destek vereceği biçimindeki açıklamalarından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Högl, kendisi için kültürlerarası diyaloğun çok önemli olduğunu, bu nedenle yalnızca seçim döneminde değil, seçimlerden sonra da göçmen dernek ve kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya geleceğini bildirdi.

Högl, ağırlıklı olarak Avrupa politikasıyla ilgilenmesine karşın, eğitim konusunun da kendisi için çok önemi olduğunu kaydetti.

Kadın politikalarıyla da ilgilendiğini ifade eden Högl, partisinin Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen tutumunun da herkes tarafından bilindiğini sözlerine ekledi.

(A.A) Evren AYDEMİR