Konsoloslukta Bayram coşkusu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Berlin Başkonsolosluğu salonunda görkemli bir törenle kutlandı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması'ndan sonra başlayan törende, Muavin Konsolos Mert Doğan, yapmış olduğu konuşmasında ''Atatürk, 91 yıl önce bugün, Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun'a ayak basmıştır. Her yılın 19 Mayıs'ı bütün Türk Ulusu'nun, özellikle Türk Gençliğinin bayramıdır. 19 Mayıs 1919, Samsun'dan Cumhuriyete uzanan yolculuğun başlangıç günüdür. Bu büyük tarihi olayın Türk Gençliğine armağan edilmesi yakın tarihimizin önemli olaylarıyla sıkı sıkıya ilgilidir. Atatürk'ün 16 Mayıs 1919'da İstanbul'dan başlayan ve 19 Mayıs'ta Samsun'da nihayete eren yolculuğu yok edilmek istenen bir milletin direnişinin ilk kıvılcımını simgeler.
| |
Kurtuluş Savaşı'nın ve Cumhuriyet tarihinin çok iyi bilinmesi, genç kuşaklara en iyi şekilde aktarılması gerektiğini, özellikle ders proğramlarında ve kitaplarında bu konunun yer almadığı bir ülkede doğup büyüyen çocuklarımıza dilimizin, kültürümüzün ve milli tarihimizin öğretilmesi konusunda vatandaşlarımıza büyük görev ve sorumluluk düştüğü açıktır. Zira milli tarihine sahip çıkmayan, bu tarihi yeni nesillere aktaramayan milletler yaşama güçlerini kaybetmekte" dedi.
Tören bir grup öğrencinin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okuması, film gösterisi ve Gençlik Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.
| |
Törene Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Berlin Büyükelçiliği Gümrük Müşaviri Bülent Özkan, Basın Ataşesi Yaşar Baş, Eğitim Ataşesi Ali Can, Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Hayri Yaşar, Maliye Ataşesi Baki Kerimoğlu ve bunu yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
| |
Orhan ÖNALDI - ha-ber.com













Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!