''Şimdiye kadar hep dışlandık''
Almanya'nın başkenti Berlin'de 18 Eylül'de yapılacak eyalet meclisi seçimleri için Yenilik ve Adalet İttifakı (BIG) partisinden Neukölln ilçesi milletvekili adayı olan Yusuf Bayrak, bir araçla sokakları dolaşarak ve küçük hediyeler dağıtarak seçmenlere ulaşmaya çalışıyor
Bayrak, yaptığı açıklamada, 2006 yılında yapılan Berlin Eyalet Meclisi seçimlerine ve 2009 yılında yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katılmış olduğunu belirterek, "Artık seçim kampanyası konusunda tecrübeliyim. Daha önce sokak kenarlarında stant kuruyordum. Buralarda sınırlı sayıda insanlara ulaşıyorsunuz. Araçla çok daha fazla insana ulaşıyorum. Yürüyen bir stant gibi" dedi.
Aracının üzerine bir ses sistemi kurduğunu ve BIG partisiyle kendi hedeflerini hoparlörlerden insanlara duyurduğunu ifade eden Bayrak, bu tür bir seçim kampanyasının Almanya'da fazla yapılmadığını, dağıttığı küçük hediyelerle insanların ilgisini çekmeye çalıştığını kaydetti.
| |
"Bu şekilde halka daha yakın oluyorum" diyen Bayrak, vatandaşların genel olarak seçimlere çok fazla ilgi göstermediğini söyledi.
BIG partisi olarak tüm toplumu temsil etmek istediklerini belirten Bayrak, "Şimdiye kadar hep dışlandık. Ben, güzel ahlaklı insanların karar mercilerine gelmesini hep destekledim" diye konuştu.
| |
ha-ber.com / Erbil BAŞAY / Berlin












Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!