Papa'nın Berlin ziyareti protesto edildi
Almanya'nın Başkenti Berlin'e resmi bir ziyarete için gelen Papa 16. Benediktus, Potsdamer Platz'da ellerinde pankartlarla toplanan on binlerce göstericiler tarafından protesto edildi
Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, tarafından karşılanan Papa 16. Benediktus, daha sonra Başbakan Angela Merkel ile de görüştü. Temaslarının ardından Federal Mecliste yaptığı konuşmayı protesto amacıyla çok sayıda Milletvekili Meclisi terk etti.
| |
| |
Papa, akşam saatlerinde de Olimpiyat stadyumunda ayin düzenledi.
Papa'nın ziyareti vesilesiyle Berlin'de geniş güvenlik önlemleri en üst düzeyde gerçekleştirildi ve gezi alanları içerisinde adeta kuş uçurtulmadı. Papa'nın korunması için Berlin'de 16 bin polis görev yaptı.
| |
| |
Potsdamer Platz'da protestolara katılan Berlin Eyalet Meclisi Sol Parti Milletvekili Hakan Taş, ''Bugün 6 sivil toplum kuruluşu olarak Papa'yı protesto etmek amacıyla bulunuyoruz. Vatikan'ın insanları dışlayıcı ve ayrıştırıcı politikasına karşı buradayız'' dedi.
| |
ha-ber.com / Orhan ÖNALDI / Berlin












Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!