Merkel'den bankalara uyarı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın borç krizinin ağırlaşmaya başlaması nedeniyle hükümetlerin Avrupalı bankaların finansal pozisyonunu güçlendirmesi gerektiğini söyledi
Merkel, Berlin'de Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ve Ekonomik İşbirliği ve kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria ile biraraya geldi.
Başbakan Merkel görüşmeden sonra Lagarde, Zoellick ve Gurria ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ''Uzmanların, Avrupalı bankaların sermayelerini artırması tavsiyesi ciddiye alınmalı'' dedi.
Gerekli olursa makul biçimde sermaye artırımına gidilmesi gerektiğini vurgulayan Merkel, ''Ortaya çıkacak muhtemel zarar çok yüksek olabileceği için tereddüt etmemeliyiz. İlk adım tabi ki bankaların kendilerinin piyasalardan sermaye bulmaya çalışması olacak'' diye konuştu.
Merkel, ülkelerin, bankaların sermaye artırımı için Avrupa Finansal İstikrar Fonundan (EFSF) destek isteyebileceğini ifade etti.
IMF Başkanı Lagarde da, ''IMF'nin, krizin üstesinden gelmek için yeterli fonları var mı?'' sorusuna, fonun kullanabileceği kaynakları bulunduğu yanıtını verdi.
''400 milyar doların altında kullanabileceğimiz mali güçle kullanıma hazır kaynaklarımız var'' diyen Lagarde, IMF'nin yalnız başına hareket etmediğini, borç krizinin yayılmasını önlemek için kaynakları Avro Bölgesi üyesi ülkeler ve AB ile birleştireceğini kaydetti.
ha-ber.com









Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!