Ressamlarımızın eserleri göz kamaştırdı

Berlin Türk Evi'nde Başkonsolos Ahmet Başar Şen, himayesinde Ressam Elvan Sungur ve Tuğrul Velidedeoğlu'nun birbirinden güzel eserlerinden oluşan resim sergisi sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı

Berlin Türk Evi'nde düzenlenen serginin açılışına Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, eşi Gamze Karslıoğlu, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen eşi Birgit Şen, Muavin Konsolos Esra Önel, Prof. Dr. Hakkı Keskin, AF-Medya Ali Fidan ve dernek ve sivil toplum örgüt temsilcileri yanı sıra sanatseverler iştirak etti.

 





 

Sergi açılışı konuşmasını yapan Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, resim sergisi vesilesiyle siz sanatçıları burada görmekten duyduğum mutluluğu belirterek, "Her iki sanatçının eserleri gerek yurt içinde gerekse yurt dışında katıldığı yarışmalarda çeşitli ödüller kazanan ressam Sungur, Ankara'da dünyaya geldi. Resim çalışmalarına küçük yaşlarda başlamış, bu çalışmalarda kazandığı ödüllerle Kültür Bakanlığı, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Osman Zeki Oral ve Eşref Üren ile uzun yıllar çalışmalarına devam etmiştir ve Ekendiz Sıddıki'den vitray dersleri almıştır. Kurşunlu ve boyama vitray çalışmalarını uzunca bir süre sürdürmüştür, daha sonra büyüsüne kapıldığı yağlıboya, akrilik, desen ve suluboya çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren sanatçı Macaristan'da Müzisyenler Derneği'nce düzenlenen yarışmada Dünya 3.'lüğü gibi daha birçok yarışmalarda ödül kazanmıştır" dedi.

 





 

Başkonsolosu Şen, "Diğer sanatçımız Velidedeoğlu, ilkokul çağında aşkını resim yapmakla keşfetmiş. Ressamlıkla uğraşmamış daha ziyade öğrenimine ağırlık vermiş. Yıldız Teknik Üniversitesinden İnşaat mühendisliği bölümünden mezun olmuş. Ve daha sonra uzun yıllar Türkiye'de kamu hizmetinde görev yapmış bir sanatçımız. Velidedeoğlu 2006 den itibaren Doğan Sanat Evinde Ressam Mehmet Ali Doğan'dan aldığı eğitimle resim sanatına yeniden başlamış olan Velidedeoğlu çalışmalarını Ankara'da kendi resim atölyesinde „Yeniden Doğuş" isminde değerlendiriyor. Sanatçı bu güne kadar iki kişisel sergi açtı ve birçok karma sergiye katıldı" seklinde konuşmasını tamlayarak serginin açılışını yaptı.

Her iki ressamın resimlerinden oluşana karma sergi an der Urania adresindeki Türk Evi`nde ziyaretçileri hafta içinde her gün açıktır.

 





 

ha-ber.com / Orhan ÖNALDI / Berlin