Prof. Dr. Geçim Berlin'de gururumuz oldu

Berlin'de Messe Fuarı'nda yapılan kongrede Türk Prof. Dr. İbrahim Etem Geçim, Avrupa kalın bağırsak hastalıkları komisyonu başkanı seçildi.

Prof. Dr. İbrahim Etem Geçim, TED Ankara Koleji; Ankara Tıp Fakültesini, Hacettepe İngiltere Liverpool Üniversitesi ve Ankara Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrah İhtisası, Ankara Tıp Fakültesi'nde Öğretim görevlisi; ABD MAYO Clinic'te Kolorektal Cerrahi uzmanlık eğitimi, 1999' Doçent, 2004' de Ankara Üniversitesi'nde Profesör, 2004' de Avrupa Koloproktoloji  Uzmanı sertifikası, halen Avrupa Koloproktoloji Derneği Komite Üyesi ve Doğu Avrupa Ülkeleri Delegesi EBSO Genel Cerrahi ve Koloproktoloji Boart sınav Komisyon Üyesi, Ulusal Cerrahi Derneğinde bir dönem Genel Sekreterlik ve Rektum Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi iken Kalın Bağırsak hastalıkları Komisyonunun ilk Türk Başkanı seçildi.

Prof. Dr. Geçim Berlin'de gururumuz oldu

Genel Cerrah Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Etem Geçim, Avrupa Kalın Bağırsak Hastalıkları Komisyonu Uzmanı seçildikten sonra şöyle konuştu:

“Biz Türkler özellikle Doğu Avrupalılar içerisinde az temsil ediliyoruz. Buralara girişim bu nedenle oldu.7-8 yıldır yönetim kurulunda hizmet etmekteyim. Sonuç olarak başkanlığa layık gördüler. Bu görevi çok iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Bunun mutlaka ülkemize tesirleri olacaktır.

Prof. Dr. Geçim Berlin'de gururumuz oldu

Yönetimde, eğitimde faaliyetlerde yer almasını sağlamaya gayret edeceğim. Önemli aktivitemiz her yıl kongre komisyonlarında var bunun bir tanesi 15-20 tane genç cerraha orta ve batı Avrupa da burs vererek araştırmalar yapmaları sağlanıyor.2019' yılında yapacağımız kongre için ev sahipliği yapacağız.

Prof. Dr. Geçim Berlin'de gururumuz oldu

Şimdi den bağlantılarımızı yaptık. Derneğin dünya ya örnek bir işi var. 30-40 Avrupa ülkesinden son çalışmaya 450' tane hastane katıldı. Bunun içerisinde Türk Hastaneleri de var. Çok ciddi sonuçları olan araştırmalar yapıyoruz.


Prof. Dr. Geçim Berlin'de gururumuz oldu

Genç doktor kardeşlerime sizin aracılığınızla bir mesaj vermek istiyorum. Ben buraya geldiğimde tek başınaydım. Şimdi bu toplantıda 50' tane genç doktor var. Umut verici. Avrupa'ya ne kadar yakın olursak bilimsel anlamda fazla mesafe kat ediyoruz. Çünkü bizden daha ilerdeler. Ancak yanlarına gelerek ne yaptıklarını öğrenebilir daha iyilerini yapmak için çaba gösterebiliriz.

Prof. Dr. Geçim Berlin'de gururumuz oldu

Özellikle bizim barajdakiler bu veya benzeri kuruluşlarda yer almak için çaba göstermelerini tavsiye ediyorum “.


ha-ber.com/Orhan Önaldı