Açılışa Brandenburg- Blankenfelde- Mahlow Belediye Başkanı Ortwin Baier, Brandenburg İş, sosyal, Sağlık Kadın ve Aile Bakanlığı Müsteşarı Andreas Büttner, Berlin Türk Alman İşadamları Birliği TDU Başkanı Remzi Kaplan yanı sıra çok sayıda işverenler ve davetliler katıldılar.

Nare Yeşilyurt bir ilki gerçekleştirdi

Nare Yeşilyurt “İPEK HOSPIZ”in açılışında, “Kültüre yönelik HOSPIZ' ler dünya üzerinde kazanç yapmadan kurulan kurullardır.


Nare Yeşilyurt bir ilki gerçekleştirdi

Hospiz'lerin amacı hastayı son yolculuğuna uğurlama ve geriye kalan son günlerinde huzurlu yaşamaları HOSPIZ'e gelen hastaların çoğunlukla bunlar ağır hastalar bunlar artık tıbbi tedavinin yetersiz kaldığı anda Palyotif bakımı başlayan hastalardır. Buraya geldiklerinden itibaren 24 saat doktor, hemşire ve gönüllü çalışan elemanlarımız ile birlikte hizmet verilecek” şeklinde konuştu.

Nare Yeşilyurt bir ilki gerçekleştirdi

Nare Yeşilyurt, “Aynı zamanda da aile bireyleri yanında kalabilme imkanları mevcut kontenjanımız sadece 12 hastayla sınırlı.

Nare Yeşilyurt bir ilki gerçekleştirdi


Nare Yeşilyurt bir ilki gerçekleştirdi

Hastanın kendisine ait 30 metre kare özel yaşama alanı var. Bunu içerisine teras dahildir. Akşamları terasa çıkabilirler, gündüz dışarı çıkabilirler ve hatta köpeklerini buraya getirmek istiyorlarsa getirebilirler. Son günlerine kadar. Aileleri için de Hostel buraya 50 metre ileride” dedi.

Nare Yeşilyurt bir ilki gerçekleştirdi


ha-ber.com/Orhan Önaldı