Sefa Doğanay
CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, salgının başladığı günden itibaren parti örgütü ile koordineli olarak sokak sokak tespit edilen 60 yaş üstü vatandaşlara hastalıktan korunma yollarını anlattı, ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı oldu.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, koronavirüs salgınının başladığı günden itibaren parti örgütü ile koordineli olarak sokak sokak tespit edilen 60 yaş üstü vatandaşlara hastalıktan korunma yollarını anlattı, ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı oldu.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, yaptığı açıklamada, kadın kolları olarak yasakların başladığı ilk günden itibaren harekete geçtiklerini söyledi.
İlk olarak parti genel merkezinde bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve faaliyet planlarıyla bazı genelgeler hazırladıklarını anlatan Köse, "Bu genelgelerimizle kadın örgütleri olarak tüm illerde 60 ve üzeri yaş grubunu telefonla arayarak ihtiyaçlarını sorduk. Bunlar üyelerimiz değil, tespit ettiğimiz, ulaşabildiğimiz 60 yaş üstü herkes arandı." dedi.
"Koronavirüsten nasıl korunulur?", "Kişisel olarak neler yapılması gerek?" gibi başlıklar altında ayrı bir genelgenin de il kadın kollarına ulaştırıldığını aktaran Köse, broşür haline getirilen bu genelgenin başta yaşlılar olmak üzere tüm kesimlere dağıtıldığını bildirdi.
Kadın örgütü olarak yaşlıları arama işini bireysel olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Köse, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:
"Mahalleleri kendi aramızda bölüşerek herkes bir mahalleyi, sokağı arıyor. Genel Merkezimizden 60 yaş ve üstü vatandaşlarımızın bilgisi zaten bize geldi. Aradığımız kişiye koronadan korunma süreçlerini anlatıyoruz. Evde kalmanın, fiziki mesafenin önemini anlatmaya çalışıyoruz. Bir ihtiyaçları olup olmadığını soruyoruz. Özellikle 65 yaş üstü yalnız yaşayan kadınların ihtiyaçlarını temin etmeye çalışıyoruz. Bunu temin ederken de belediyelerimizden destek alıyoruz. Bunların bir kısmı yani yapabildiklerimiz ücretsiz oluyor, bir kısmı da zaten istediklerinin ücretini ödüyor. Sürekliliği olan bir çalışma bu. Bu arada mahalle temsilcilerini belirliyoruz. CHP üyesi olması şart değil, yakınlık kurduğumuz kadınlardan mahalle, sokak temsilcisi belirliyoruz. Bu temsilcilerle o mahallenin, sokağın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Çünkü o bölgeyi en iyi onlar tanır. Bu şekilde sorunu yerinde çözmeye çalışıyoruz."
Kaç kişiye ulaşıldığıyla ilgili henüz ellerinde bir veri bulunmadığını belirten Köse, "Parti ayrımı gözetmeksizin binlerce yaşlımıza ulaştık, belirlediğimiz mahalle temsilcileri ile de bu kişilere ulaşmaya devam ediyoruz. Bu süreci el ele vererek hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.














Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!