
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 18 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Corona virüsü salgınının dünyada aşı dağıtımındaki eşitsizliğin ortadan kalkmaması halinde tamamen bitmeyeceği uyarısı yapıldı. Yoksul, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin kırılgan mali yapılarının da salgınla küresel mücadeleyi engelleyen diğer önemli bir faktör olduğu kaydedildi.
Birleşmiş Milletler, Corona virüsü aşısının dünyaya eşit bir şekilde uygulanmamasının endişe verici olduğunu, aşıya eşit erişimin sağlanmaması halinde, ülkeler arasındaki farkın giderek artacağı ve salgının ortadan kalkmayacağını bildirdi. BM kurumları, eşitsizliğin giderilmesi için ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde güçlü ortaklık ve işbirliği çağrısında bulundu.
Dünya Sağlık Örgütü’nün paylaştığı son verilere göre, dünyada şimdiye kadar en az 700 milyon kişiye aşı yapılmasına rağmen, dar gelirli ülkelerdeki aşılama oranının sadece binde 2’de kaldığı bildirildi. Farklı ülkelerde farklı firmalarca üretilen Corona virüsü aşısının yüzde 87’sinin gelir düzeyi zengin ülkeler tarafından satın alındığı belirtildi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!