
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 16 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında NATO zirvesindeki temasları ve ABD Başkanı Joe Biden’la ikili görüşmesini değerlendirdi. Erdoğan, Biden’la görüşmesinde, ABD ile doğrudan temasları sıkılaştırma kararı aldıklarını ve iki ülke arasında aşılamayacak sorun olmadığı konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.
Biden’la yaptığı görüşmenin göreve geldikten sonraki ilk yüz yüze temas olması bakımından önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu temasla ülkeler arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemi başlatmayı hedeflediklerini bildirdi.
Erdoğan, Biden ile iki ülke arasında üstesinden gelinemeyecek hiçbir meselenin bulunmadığı, tam tersine işbirliği alanlarının çok daha geniş ve karlı olduğu üzerinde mutabık kaldıklarını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘‘ABD ile diyalog kanallarımızı her düzeyde güçlendirmek suretiyle Sayın Biden’la yakaladığımız bu güzel iklimi ülkelerimiz bakımından maksimum faydaya dönüştürmekte kararlıyız. Aramızdaki sorun başlıklarınıysa karşılıklı hassasiyetlerimiz ve beklentilerimiz ekseninde zaman içinde çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz’’ dedi.
Türkiye’nin tek talebinin siyasi ve ekonomik her alandaki egemenlik haklarına saygı duyulması, sınırları içinde ve dışında terör örgütleriyle yürüttüğü mücadeleye destek verilmesi olduğunu kaydeden Erdoğan ‘‘Bu şartla her ülkeyle olduğu gibi ABD’yle de yakın müttefiklik ilişkileri kurmaya ve geliştirmeye hazırız. Ülkemizin hiçbir devletle kurduğu ilişki diğerlerinin alternatifi değildir’’ diye konuştu.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!