
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Ücretlere ilk iki yıl toplamda yüzde 28 artış sağlanırken, günlük koku yardımı da 10 TL’ye çıkarıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 1 Mart 2020 ile 28 Şubat 2023 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesinde işçi ücretlerine birinci yılı ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 7, ikinci yıl birinci 6 ay yüzde 8, ikinci yıl ikinci 6 ay için yüzde 7 artış yapıldı. Üçüncü yıl ise ücretlere enflasyon oranında artış yansıtılacak. Böylece Antalya Büyükşehir Belediyesinde en düşük tavan ücret 203 TL oldu.
Sosyal yardımlarda da, evlenme, doğum, ölüm, tabi afet yardımları ile engelli çocuğu olanlara yapılan yardımlar aynen korunurken, miktarları da ücretlere yapılan artışlar gibi yükseltildi.
Aile ve çocuk yardımı ise devlet memurlarına belirlenen oranlarda ödenmeye devam edilecek. Çocuğu üniversiteye giden işçilere Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca öğrencilere verilen miktarda öğrenim yardımı verilmeye devam edilecek.





Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!