Anadolu Ajansı
Fas'tan yola çıkarak bisiklet ve kaykayıyla 4 yılda 24 ülke gezen Osman Zolati, internetten edindiği bilgilerden sonra merak ettiği Türkiye ile ilgili belgesel çekmek için pedal çeviriyor.
Fas'ın Kazablanka kentinde dünyaya gelen 27 yaşındaki Zolati, 2015'te Afrika'yı gezmeye başladı.
Bisiklet ve kaykayıyla 4 yılda 30 bin kilometre yol kat eden Zolati, tek başına çıktığı bu zorlu seyahatinde çektiği "Afrika ve Ben" belgeseliyle 2018 Fas Macera Film Festivali'nde "yılın maceracısı" seçildi.
Yaklaşık 4 yılda bisikletiyle gittiği şehirlerde kaykayıyla dolaşan gezgin ve belgesel yönetmeni Zolati, bazen otel bazen de çadırda konaklayarak belgesel çekmeye devam ediyor.
Türkiye'ye 1 Eylül'de gelerek gezisine İstanbul'dan başlayan, ardından Karadeniz sahilinden Doğu Anadolu'ya gelen Zolati, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine ulaştı.
















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!