
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 12 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Rus oligark ve işadamı Roman Abramoviç ile iki Ukraynalı müzakerecinin bu ay Kiev’de yapılan müzakereler sonrası zehirlendikleri iddia edildi.
Wall Street Journal (WSJ) ve araştırmacı gazetecilik yapan Bellingcat’e göre, Abramoviç ve Ukrayna müzakere ekibinden iki üst düzey yetkili göz yanması ve sulanması, deri soyulması gibi zehirlenme belirtileri gösterdiler.
Ancak Ukraynalı yetkililer iddiaları doğrulamadı. Ukraynalı müzakereci Mykhailo Podolyak, “Bir çok spekülasyon ve çeşitli komplo teorileri var” dedi. Bir diğer müzakereci Rustem Umerov da, insanları doğrulanmamış bilgilere inanmamaya çağırdı.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba da, “herkesin sansasyona aç olduğunu” söylese de, "Rusya ile müzakere edecek herkese hiçbir şey yiyip içmemelerini ve tercihen yüzeylere dokunmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.
ABD’li bir yetkili ise, Abramoviç ve müzakerecilerin hastalanmasının ardında “çevresel” bir etken olduğu yönünde istihbarat bilgisi bulunduğunu dile getirdi.
WSJ olaydan sonra Abramoviç ve aralarında Kırım Tatarı Umerov’un da bulunduğu kişilerin iyileştiğini aktardı. Reuters’a konuşan bir yetkili ise zehirlenme olayını doğruladı, ancak bunun Abramoviç’i çalışmaktan alıkoymadığını dile getirdi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!