
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 12 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelere bugün çevrimiçi yapılacak toplantıyla devam edilmesi, Uluslararası Enerji Ajansı’nın ise bugün Rusya’dan Avrupa’ya olası bir doğalgaz kesintisini görüşmek için acil toplanması bekleniyor.
Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Avrupalı enerji alıcılarının bugünden itibaren ödemelerini ruble ile yapmaya başlamaları gerektiğini, aksi halde mevcut enerji sözleşmelerinin feshedileceğini söyledi.
Rus RIA haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Nikolai Kobrinets de, “Rusya’nın Avrupa Birliği’nin yaptırımlarına karşılık vereceğini” kaydetti.
Kobrinets, "AB'nin eylemleri yanıtsız kalmayacak. Brüksel'in sorumsuz yaptırımları Avrupalıların günlük yaşamlarını halihazırda olumsuz etkiliyor" dedi.
Avrupa ülkeleri, Putin’i “şantaj yapmakla” suçlarken, olası bir enerji kesintisinin Avrupa’yı olumsuz etkilemesi bekleniyor.
Uluslararası Enerji Ajansı’nın bugün konuya ilişkin acil toplanması bekleniyor.
Rusya’ya enerji bağımlılığı en fazla olan Avrupa ülkelerinden Almanya bu hafta, doğalgaz arzıyla ilgili yaşanabilecek olası sıkıntıya karşı önlemlerini arttırma kararı almıştı.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!