
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 11 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Savunma Bakanı Hulusi Akar, 28-30 Haziran tarihleri arasında Madrid'de düzenlenecek NATO liderler zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada NATO’da Türkiye'nin önündeki en önemli konulardan birinin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya kabul edilip edilmeme konusu olduğunu söyledi.
NATO’da tüm kararlar oy birliğiyle alındığı için Türkiye’nin 'hayır' demesiyle iki ülkenin NATO’ya giremeyeceğine dikkat çeken Akar ''Bizim NATO’nun açık kapı politikasına karşı duruşumuz söz konusu değil. NATO genişlesin ama ilkeli bir şekilde genişlesin. NATO kurallarına, adetlerine, geleneklerine uygun olsun bu genişleme'' diye konuştu.
Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ve birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı düzenledi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!