Tuğluk Kobani Davasında Tahliye Edildi
Ha-ber.com4 yıl önce2 dk okuma0 görüntülenme

Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 11 Temmuz 2026
Kocaeli Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nın verdiği, ‘demans hastalığı’ raporuna rağmen cezaevinde tutulması tepkilere neden olan eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk, tutuklu yargılandığı Kobani Davası’ndan tahliye edildi. Ancak başka bir davadan aldığı hapis cezası onanan Tuğluk, cezaevinde kalmaya devam edecek.
Geçen yıldan beri hastalığı gündemde olan ve serbest bırakılması için Türkiye ve uluslararası kamuoyunda kampanyalar düzenlenen eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk, son olarak aralarında HDP yöneticileri ve eski milletvekillerinin de bulunduğu 108 kişinin yargılandığı Kobani Olayları Davası’nda hâkim karşısına çıktı.
HDP Yönetimi Tuğluk’un sağlık durumunun duruşmaya çıkmasına elverişli olmamasına rağmen zorla ifadesi alındığını belirterek tepki göstermişti. Ankara Sincan Cezaevi’nde görülen davanın 15'inci duruşmasında mahkeme heyeti, Tuğluk’un tahliye edilmesine karar verdi.





Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!