Altun'dan Reuters’ın Türk Medyası Analizine Tepki
Ha-ber.com4 yıl önce3 dk okuma0 görüntülenme

Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 11 Temmuz 2026
İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, medya sektörü çalışanlarıyla konuşarak Türkiye’de hükümet yetkililerinin medyayı ve gündemi şekillendirdiğinin iddia edildiği özel bir haber yayınladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun habere tepki göstererek, “Reuters’ın niyetini de neye hizmet ettiğini de gayet iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı’nın “Türkiye İletişim Modeli ile ulusal ve uluslararası çapta başarılı çalışmalara imza attığını savundu; “İletişim Başkanlığımızın Reuters haber ajansı tarafından hedef alınması bizler için sadece ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesi” dedi.
Reuters muhabiri Jonathan Spicer’ın kaleme aldığı “İçerden Kaynaklar Erdoğan’ın Türkiye’deki Haber Merkezlerini Nasıl Uysallaştırdığını Ortaya Koyuyor” başlıklı özel haberin odağında, Ankara’da Fahrettin Altun yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı var.
İletişim Başkanlığı’nın “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projesi” olarak tanımlandığı haber, Reuters’a bilgi veren 10’dan fazla medya sektörü çalışanının ifadelerine ve haber ajansının incelediği bazı mesajlaşmalara dayanıyor.





Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!