
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 10 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne Avusturyalı diplomat Volker Turk atandı.
BM Genel Kurulu’ndaki oylama ileyüksek komiserlik görevi onaylanan Turk, BM Genel Sekreter Antonio Guterres tarafından, 31 Ağustos’ta sona eren Michelle Bachelet’in yerine hızla atandı. Ancak Turk’ün ne zaman yeni görevine başlayacağı belirtilmedi.
Guterres, görevi sona eren Bachelet’e BM’ye bağlılığı ve özverili hizmeti için teşekkür etti.
BM, Turk’ün atanmasıyla ilgili yaptığı yazıl açıklamada, “Uzun ve seçkin kariyeri boyunca başta dünyanın en savunmasız insanları olan mülteciler ve vatansız kişilerinki olmak üzere evrensel insan haklarını geliştirmeye adamış biri BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği görevine atandı” ifadesini kullandı.
Bu atamadan önce Turk, küresel politika çalışmalarının koordine edildiği BM Genel Sekreter İcra Ofisi’nde, Politikadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevliydi.
Turk, ayrıca BM Genel Sekreteri Guterres tarafından kurulan “İnsan Hakları İçin Eyleme Geçme” hareketinin de koordinatörlüğünü yapıyordu.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!