
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 10 Temmuz 2026
Ha-ber.com
UNICEF'in yaptığı bir araştırmaya göre Latin Amerika’da 1 ile 14 yaşındaki her üç çocuktan ikisi evde şiddet görüyor. Bölgede yılda 23 bin 700 çocuk cinayeti işleniyor.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (Unicef) çocuklara yönelik fiziki ve psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve ölümcül şiddet kategorilerinde yaptığı araştırma, çocuklar için dünyanın en tehlikeli bölgesinin, Latin Amerika ve Karayipler olduğunu ortaya koyuyor.
Bugün Latin Amerika’daki toplam 187 milyon çocuktan 73 milyonu evde, 7 milyonuysa okullarda şiddete, cezai bir yaptırım uygulanmayan ülkelerde yaşıyor.
VOA Türkçe’nin ulaştığı Unicef Latin Amerika Ofisi’nden Çocuk Koruma Uzmanı Esther Ruiz’e göre bölgeyi çocuklar için tehlikeli yapan etkenler arasında silaha erişimin kolay olması, uyuşturucu dâhil her tür yasadışı işleri yapan çetelerin yaygınlığı, rüşvet, çocukları korumaya yönelik yasaların çıkarılmasında ya da uygulamalarındaki eksikler gibi çok sayıda faktör yer alıyor















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!