
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 10 Temmuz 2026
Ha-ber.com
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenbrg, Polonya topraklarına düşen füzelerin ardından, ittifak büyükelçilerini acil toplantıya çağırdı.
NATO ve AB üyesi Polonya'nın, NATO sözleşmesinin 4'üncü maddesinin harekete geçirilmesi talebini incelemek üzere yapılan toplantıya, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlık ediyor.
Toplantıda, Polonya tarafından getirilen delil ve iddialar konuşulduktan sonra ittifakın, nasıl bir yanıt vereceği konusu tartışılacak.
Stoltenberg, dün akşam Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ile görüştükten sonra, sosyal medya hesabından gerilimi yatıştıran bir açıklama yaparak "Cumhurbaşkanı Duda'ya Polonya'daki patlamada yaşamını yitirenler için taziyelerimi sundum. NATO durumu çok yakından izliyor. Müttefiklerle yakından istişare ediyor. Tüm gerçeklerin tespit edilmesi önemlidir" dedi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!