
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 9 Temmuz 2026
Ha-ber.com
İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türk Büyükelçiliği binası önünde Danimarkalı aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan Kur’an-ı Kerim yaktı. Paludan’ın, elçilik binası önündeki eylemi sırasında polisin önlem aldığı ancak herhangi bir müdahalede bulunmadığı görüldü.
İsveçli aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, bugün daha önce Türkiye’nin uyarılarda bulunduğu eylemini gerçekleştirdi. Öğle saatlerinde elçilik binası önüne gelen Paludan beraberinde getirdiği Kur’an-ı Kerim’i yaktı.
Türk Dışişleri Bakanlığı olayın hemen ardından yayımladığı mesajla İsveç’e tepki gösterdi. Bakanlık açıklamasında “Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te bugün (21 Ocak) kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur” denildi.
Bakanlık açıklamasında ayrıca “Bu aşağılık eylem aynı zamanda İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa’da ulaştığı kaygı verici seviyenin de bir başka göstergesidir. İsveç makamlarını bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İslam düşmanlığına karşı dayanışma halinde somut tedbirler almaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!