
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 8 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Hükümetin emeklilik yasasına karşı şiddetlenen gösteriler ve metro grevlerinin yaşandığı Fransa’nın başkentinde, bu sorunlara artan çöp yığınları da eklendi.
Temizlik işçilerinin 13 gündür devam eden grevi nedeniyle, Paris’te çöp yığınları hafta sonu 10 bin tonu aştı. İngiltere Kralı III. Charles'ın Paris ziyareti yaklaşırken, hükümetin uyarılarını yanıtsız bırakan Paris Belediyesi ise grevcilere destek veriyor.
Zengin, yoksul, tüm mahallerde biriken çöp yığınları, artık sokakları yaşanılmaz hale getirmeye başladı.
Bir taraftan farelerin çoğalması, diğer taraftan etrafı saran keskin çöp kokusu, özellikle cadde üzerindeki lokanta ve dükkan sahiplerini vuruyor.
Madeleine Kilisesi'nin önünden, gösterilerin yapıldığı Concorde Meydanı'na ve Louvre Müzesi'ne uzanan Rue Royal'de yan yana dizili Chanel, Dior, Hermes, Bernardaud, Sonia Rykel gibi lüks mağazaların önündeki çöp yığınları, vitrinlerle büyük bir tezat oluşturuyor.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!