Anadolu Ajansı
Almanya’da 8'i Türk 10 kişiyi katleden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün faaliyetlerini ve bağlantılarını araştıran Bavyera Eyalet Meclisinde kurulan 2. NSU Araştırma Komisyonu'nun, örgütün elebaşlarından Beate Zschaepe’yi 22 Mayıs’ta dinleyeceği bildirildi.
Bavyera Eyalet Meclisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Bavyera Eyalet Meclisi 2. NSU Araştırma Komisyonu'nun Zschaepe’yi 22 Mayıs’ta Chemnitz Cezaevi’nde kamuya açık olmayan bir oturumda tanık olarak dinleme karar aldığı belirtildi.
Ardından Komisyon üyelerinin çevrim içi basın toplantısı düzenleyeceği kaydedildi.
Bavyera Eyalet Meclisinde Mayıs 2022’de NSU’nun faaliyetlerini ve bağlantılarını araştırmak için ikinci kez araştırma komisyonu kurulmuştu. Meclisteki ilk araştırma komisyonu, 2012’de "Bavyera’da Aşırı Sağcı Terör-NSU" adıyla kurulmuş ve 2013’te çalışmalarını tamamlamıştı.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!