Almanya'nın Hessen ve Bavyera eyaletlerinde çıkan orman yangınlarına itfaiye ekipleri, gönüllüler ve çiftçiler müdahale ediyor. Hessen'deki yangına Bavyera'dan destek gönderilirken, Bavyera'nın Yukarı Pfalz bölgesindeki yangında çiftçiler su doldurdukları gübre tankerleriyle söndürme çalışmalarına katıldı.
Hessen eyaletinin Main-Kinzig bölgesindeki Rodenbach yakınlarında başlayan orman yangınına çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Würzburg Emniyet Müdürlüğü, Bavyera'dan bir polis helikopterinin de söndürme çalışmalarına destek verdiğini açıkladı.
Çıkış nedeni bilinmeyen yangından yükselen yoğun duman, Bavyera'nın Aschaffenburg bölgesine kadar ulaştı. Alzenau kentinde yaşayanlara, duman nedeniyle pencere ve kapılarını kapalı tutmaları, havalandırma ve klima sistemlerini çalıştırmamaları uyarısı yapıldı. Yangının birden fazla noktada çıkmış olabileceği değerlendirilirken, ne kadar geniş bir alana yayıldığı henüz belirlenemedi. İtfaiye ekipleri, rüzgar nedeniyle küllerin çevreye taşınabileceği konusunda da uyarıda bulundu.
Main-Kinzig Entegre Kontrol Merkezi, Katwarn acil durum uyarı sistemi üzerinden bölge halkına mesaj gönderdi. Vatandaşlardan yangın bölgesinden uzak durmaları, pencere ve kapılarını kapalı tutmaları ve havalandırma ile klima sistemlerini kapatmaları istendi. Ayrıca itfaiye ve diğer acil ekiplerin bölgeye ulaşabilmesi için yangın alanına giden yolların açık tutulması çağrısı yapıldı.
Bavyera'nın Yukarı Pfalz bölgesinde, Schnaittenbach beldesine bağlı Holzhammer'ın kuzeydoğusundaki ormanlık alanda çıkan yangın ise kısa sürede kontrol altına alındı. Polis sözcüsü Dominik Lehmeier, bölgedeki çiftçilerin su doldurdukları gübre tankerleriyle söndürme çalışmalarına destek verdiğini belirtti. Rüzgarın alevleri güçlendirmesi ve yangının yerleşim bölgesine doğru ilerlemesi nedeniyle durum bir süre tehlikeli hale geldi. İtfaiye ekipleri öncelikle alevlerin ilerlediği bölgeye müdahale ederken, çiftçilerin tankerlerle getirdiği su önemli destek sağladı.
Kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma ve son söndürme çalışmaları devam ediyor. Schnaittenbach yakınlarındaki yangında bir itfaiye eri, engebeli arazide ayağını burkması sonucu hafif yaralandı. Yetkililer, Dağ Kurtarma ekipleri ile Teknik Yardım Kurumu (THW)'nun da yangınlara destek verdiğini kaydetti. Bu ekipler, ulaşılması zor orman yollarında inceleme yapmak ve görev yapan personele su ile yiyecek ulaştırmak için arazi araçlarını kullandı.
Amberg-Sulzbach ilçesine bağlı Freudenberg'deki Johannisberg'de çıkan orman yangınında yaklaşık 6 bin metrekarelik alan zarar gördü. Bu yangının, bu yıl Kuzey Bavyera'da meydana gelen en büyük orman yangınlarından biri olduğu belirtildi. Yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma ve son söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
İlhan Baba/FRANKFURT






Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!