Federal İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, Alman istihbarat servislerinin yeniden yapılandırılacağını ilan etti. Bakan Dobrindt, iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV) ile dış istihbarattan sorumlu Federal Haber Alma Servisi’nin (BND) yetki alanlarının artırılacağını belirtti.
Dobrindt, şimdiye kadar sadece bilgi toplamalarına izin verilen istihbarat servisi elemanlarının, gerektiğinde anında müdahale etme yetkisi içeren yasal düzenlemelerin hayata geçirileceğini söyledi. "Alman İstihbarat Servislerini yeniden yapılandırmak istiyoruz," diyen Bakan, "Çalışanlarının sadece izlemeyip aynı zamanda müdahale edebileceği gerçek bir Gizli Haber Alma Teşkilatı yaratmak istiyoruz" görüşünü vurguladı.
Hibrit tehditlerin, siber saldırıların, sabotaj ve casusluk tehlikesinin arttığına dikkat çeken Alexander Dobrindt, bu gelişmelere seyirci kalmayacaklarını ifade etti. Federal İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, BfV ve BND çalışanlarına teröristlere, sabotajcılara ve casuslara dönük operasyonlarda anında müdahale yetkisi veren yeni bir yasa tasarısı hazırlandığı kaydedildi.
Almanya’daki güvenlik uzmanları ise Gizli Haber Alma Teşkilatlarında köklü bir değişikliğin kısa sürede mümkün olmayacağını dile getirdi. Ancak uzmanlar, bu reform planının güvenlik için yeni bir başlangıç olduğunu da vurguladı.






Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!