Antalya'da yaz sıcakları ve yüzde 86'ya ulaşan nem, hafta sonunda sahillerde yoğunluk oluşturdu. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, kentte hava sıcaklığı 31, nem oranı ise yüzde 86 olarak ölçüldü.

Deniz suyu sıcaklığının 30 derece olduğu kentte, sıcak ve nemli havadan bunalan tatilciler ile Antalyalılar, özellikle Konyaaltı Sahili'ne akın etti.

Beydağları nemin ardında kaldı

Yüksek nem, hissedilen sıcaklığı artırmanın yanı sıra görüş mesafesini de etkiledi. Antalya'nın simgelerinden Beydağları, yoğun nem nedeniyle pusun ardında kaldı.

Varyant bölgesinden sahili ve dağları seyredenler, normalde belirgin görünen Beydağları'nı seçmekte güçlük çekti.

Konyaaltı'nda deniz molası

Günün sıcak saatlerinde serinlemek isteyenlerin adresi Konyaaltı Sahili oldu. Çok sayıda kişi denize girerken, bazı tatilciler sahilde güneşlenmeyi tercih etti.

Sahil boyunca yaz görüntüleri hakim olurken, kimi ziyaretçiler bölgedeki kayalıklardan denize atlayarak serinledi.

Hava ve deniz suyu sıcaklığı arasındaki farkın yalnızca bir dereceye indiği Antalya'da, yüzde 86'ya ulaşan nem oranı sıcaklığın etkisini daha belirgin hale getirdi.