Bartın'ın Karadeniz kıyısındaki Amasra ilçesinde 2026-2027 balıkçılık av sezonu törenle açıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün Amasra Büyük Liman'da düzenlediği törene Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, protokol üyeleri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.
Vali Arslan, Bartın'ın köklü denizcilik geçmişine ve denizle güçlü bağlarına dikkat çekti. "Deniz, kıyısında yaşayan toplumlar için tarih boyunca önemli bir geçim kaynağı olmanın yanında, kültürün ve günlük hayatın da önemli bir parçası olmuştur. Bartın’ımız da sahip olduğu köklü denizcilik geçmişiyle, denizle güçlü bağ kurmuş şehirlerimizden biridir." ifadelerini kullandı.
Arslan, balıkçılığın sadece ekonomik bir faaliyet olmadığını belirtti. Denize açılan her teknenin ardında büyük emek, sabır ve fedakarlık bulunduğunu kaydetti.
Sürdürülebilir balıkçılığın önemini vurgulayan Arslan, denizlerin korunması ve kurallara uygun avcılık yapılmasının balıkçılığın geleceği için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Arslan, yeni av sezonunun tüm balıkçılar için hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Denize açılacak balıkçıların sevdiklerine sağ salim dönmeleri temennisinde bulundu.
Milletvekili Aldatmaz da yeni av sezonunun Bartın, ülke ve balıkçılar için hayırlı olmasını diledi.
Aldatmaz, Türkiye'nin 2025 yılında 1 milyon 37 bin tonun üzerinde su ürünleri üretimiyle rekor kırdığını belirtti. Sektörün üretim, istihdam ve ihracat açısından önemli bir ekonomik değer oluşturduğunu kaydetti.
Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmeye devam ettiğini söyleyen Aldatmaz, 2025'te Bartın'da 12 metreden küçük 156 balıkçı gemisine 1 milyon 406 bin lira destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Türkmen, ilde 74 kilometrelik sahil şeridi bulunduğunu ifade etti. Türkmen, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılmış 181 balıkçı gemisinin faaliyet gösterdiğini kaydetti.
Türkmen, 2025 yılında Bartın'da avcılık yoluyla yaklaşık 1450 ton deniz balığı ve 240 ton diğer deniz ürünleri üretildiğini belirtti. Yetiştiricilik yoluyla gerçekleştirilen üretimin ise 17,5 ton olduğunu söyledi.
Programda katılımcılara balık ekmek ikram edildi. Duaların ardından protokol üyeleri ve balıkçılar teknelerle denize açıldı.











Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!