Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Göcek'te tekne çapalarının zarar verdiği deniz çayırlarını korumak için Mapa-Şamandıra Sistemi ve restorasyon çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.
Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deniz çayırlarının Akdeniz ekosistemi için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Deniz çayırlarının ormanlardan 10 kat daha fazla oksijen ürettiğini belirten Kurum, bu önemli yaşam alanlarının tekne çapaları yüzünden zarar gördüğünü ifade etti.
Göcek'te yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Kurum, "Tekne çapalarının verdiği zararı durduruyor, Mapa-Şamandıra Sistemimiz ve restorasyon çalışmalarımızla deniz çayırlarını yeniden güçlendiriyoruz." açıklamasını yaptı.
Bakan Kurum, paylaşımında Deniz Çayırları Restorasyon Projesi'ne ait bir videoya da yer verdi.


























Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!