Diyarbakır'da "16. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri" düzenlendi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesindeki etkinlik, renkli anlara sahne oldu.

Etkinlikte çocuklar arasında karpuz yeme ve yuvarlama yarışmaları yapıldı. Ağırlık yarışmasında ise Adil Aydın, yetiştirdiği 47 kilo 900 gramlık karpuzla birinciliği elde etti. İkram Atlı 45 kilo 900 gramla ikinci, Mehmet Atlı ise 44 kilo 500 gramla üçüncü oldu.

Yarışmada birinciye 40 bin, ikinciye 30 bin, üçüncüye de 20 bin lira para ödülü verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, karpuzun Diyarbakır ile özdeşleştiğini belirtti. Alan, Diyarbakır ile karpuzu birbirinden ayrı tutmanın mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca, "Bu yıl geçen yıla göre daha mutluyuz çünkü bu yılki karpuzlarımızın ağırlığı 10 kilogram daha artmıştır. Çiftçilerimiz üretmeye, biz Bakanlık olarak onları desteklemeye devam edeceğiz." sözlerini kaydetti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya da bu tür etkinliklerle Diyarbakır karpuzunu gelecek kuşaklara ulaştırmak istediklerini söyledi. Kentte çok büyük karpuzların yetiştirildiğine dikkat çeken Kaya, "Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak, büyüklüklerine göre üreticilere destek vermekle birlikte aynı zamanda ürettikleri karpuzları da satın alarak kentimizin farklı yörelerinde sergileyeceğiz. Karpuz, Diyarbakır'ın her zaman simgesidir. Bu, bir şekilde simgesi olmaya devam etmelidir." diye konuştu.

Diyarbakır Karpuz Etkinlikleri: Ağırlık Rekoru Kırıldı
Diyarbakır Karpuz Etkinlikleri: Ağırlık Rekoru Kırıldı
Diyarbakır Karpuz Etkinlikleri: Ağırlık Rekoru Kırıldı
Diyarbakır Karpuz Etkinlikleri: Ağırlık Rekoru Kırıldı