YAŞ kararları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, görevine devam edecek.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı.
 
Erdoğan tarafından onaylanan Yüksek Askeri Şura kararları, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı.
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın yaptığı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele görevlerine devam edecek.

Jandarma Genel Komutanlığına Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, Genelkurmay İkinci Başkanlığına ise 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ın atandığını belirten Kalın, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün, 1. Ordu Komutanlığına Orgeneral Musa Avsever'in, 2. Ordu Komutanlığına Orgeneral İsmail Metin Temel'in, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına Orgeneral Tahir Bekiroğlu'nun atandığını söyledi.
 
Kalın, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in de görevlerine devam edeceğini kaydederek, "Kararlar milletimize ve ordumuza hayırlı olsun." dedi.
 
99 albay general ve amiralliğe yükseltildi

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında bugünden geçerli olmak üzere; 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.
 
Görev süresi uzatılan general ve amiraller şu isimlerden oluştu:
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Tümgeneraller Şenol Alparslan  ve İzzet Çetingöz, Tuğgenerallar; Rıza Çağatay Erdoğan, Celalettin Bacanlı, Necdet Tuna, Mesut Bedri Usta, İlhan Kırtıl, Erhan Sipahioğlu, Metin Tokel, Ertuğrul Gazi Özkürkçü, Sıtkı Varlı, Adnan Baksı
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

Tuğamiral Tayyar Ertem
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı
Korgeneral Mehmet Şanver, Tümgeneral Mehmet Özlü, Tuğgeneraller İhsan Özdamar, Reha Ufuk Er, Celal Başoğlu
 
Gülhane Askeri Tıp Akademisi
Tuğgeneral Ufuk Demirkılıç
 
47 general emekli olacak
Bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle bugünden itibaren emekli olacak. 1 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2016'dan itibaren emekliye ayrılacak.
 
 ha-ber.com