
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 16 Temmuz 2026
Ha-ber.com
ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell pandeminin ardından toparlanmaya başlayan ABD ekonomisinde enflasyon endişelerini gidermeye çalıştı. Powell artışın geçici olduğu ve sürdürülebilir bir seviyeye gerileyeceği görüşünü yineledi.
Temsilciler Meclisi’nin Denetim ve Reform Komisyonu’nda düzenlenen “Çıkarılan Dersler: Merkez Bankası’nın Corona Virüsü Pandemisine Karşı Verdiği Yanıt” başlıklı oturumda konuşan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Kongre üyelerinin sorularını yanıtladı.
ABD’de pandeminin ardından ekonomi toparlanma sinyalleri verirken enflasyondaki artışa odaklanan yatırımcılar, Merkez Bankası Başkanı Powell’ın ne gibi mesajlar vereceğini merakla bekliyordu.
Kongre’deki oturumun başında önceden hazırlamış olduğu konuşmasını okuyan ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, ekonominin sağlıklı bir hızda büyüdüğünü ve bu durumun enflasyonu hızlandırdığını söyledi; ancak son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyondaki yükselişin geçici olduğu görüşünü yineledi.
ABD Merkez Bankası Başkanı, enflasyondaki artışı pandeminin başlangıcında görülen keskin fiyat düşüşü ve arzda yaşanan sıkıntılara bağladı. Powell, “Tedarikte yaşanan bu geçici etkilerin azalmasıyla birlikte enflasyonun uzun vadeli hedefimize doğru gerilemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Jerome Powell’ın bu açıklamaları, ABD Merkez Bankası yetkililerinin FED’in faiz oranını 2023 yılında iki kez arttırabileceği sinyalini vermesi sonrasına rastladı.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!