
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 16 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Türkiye’de Corona virüsüne karşı geçen Ocak ayında Çin aşısı Sinovac’la başlayan ve Pfizer/BioNTech aşısı ile hızlandırılan aşılama sürecinde, üçüncü doz için onay çıktı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, 50 yaş üstündekilerin ve sağlık çalışanlarının hangi aşı ile olursa olsun üçüncü dozu olmalarının faydalı olacağını kararlaştırdıklarını bildirdi.
Bu kişilerin 1 Temmuz’dan itibaren istedikleri aşı ile üçüncü doz randevusu alabileceklerini ilan eden Koca, “3. doz aşının hangi aşı türü ile olduğunun herhangi bir kısıtlaması ya da önceliği yoktur. Vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız ilk iki dozda hangi aşıyı yaptırmış olurlarsa olsunlar 3. doz olarak istedikleri aşıyı olabilirler. Bu konuda tercih sizlere aittir. Gönül rahatlığı ile istediğiniz aşıyı 3. doz olarak yaptırabilirsiniz’’ ifadelerini kullandı.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!