
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 16 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Eski Başkan Donald Trump bir yandan şirketlerine yönelik yolsuzluk davaları, diğer yandan da kendisine uygulanan sosyal medya yasaklarına rağmen Cumhuriyetçi Parti üzerinden siyasi faaliyetlerine devam ediyor.
Gözlerden uzak kalmaya çalışan birçok eski başkanın aksine Trump hala siyasi mitingler düzenliyor, Başkan Joe Biden’a yönelik suçlamalarına devam ediyor ve 2020 seçimlerinin kendinden çalındığı yönündeki asılsız iddialarını sürdürüyor.
Trump mitinglerinde sık sık “Biz seçimi ikinci kez kazandık” şeklinde sloganlar atıyor.
Yönetiminin son ayında yapılan kamuoyu yoklamasında halkın yüzde 62’sinin hakkında olumsuz görüş bildirdiği Trump, yine de çekirdek tabanını kaybetmedi. Vanderbilt Üniversitesi’nden Thomas Schwartz’a göre bu da Trump’ın Cumhuriyetçi Parti içindeki nüfuzunu korumasını sağlıyor.
Temsilciler Meclisi’nin azınlık lideri Kevin McCarthy, geçen hafta da Trump’ı,New Jersey’deki konutunda ziyaret etti. McCarthy, eski Başkan’ı ikinci kez ziyaret ettiği bugünlerde 6 Ocak Kongre baskınını inceleyecek Temsilciler Meclisi komisyonunun Cumhuriyetçi Partili üyelerini belirlemeye çalışıyor. Trump destekçilerinin Kongre’yi işgal etmesi sonucu beş kişi ölmüş ve 140 polis yaralanmıştı.
Senato’da kurulması planlanan benzer bir komisyon, Cumhuriyetçi üyeler tarafından engellenmişti. 6 Cumhuriyetçi üye Demokratlar’la aynı yönde oy kullanmasına rağmen Senato’da gerekli çoğunluğa ulaşılamadı.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!