
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 15 Temmuz 2026
Ha-ber.com
IIda Kasırgası ABD’nin güneyinde karaya ulaşmasından günler sonra binlerce kilometre öteye, kuzeydoğudaki New York ve New Jersey’ye rekor düzeyde yağış taşıyarak sele ve can kayıplarına neden oldu.
Karaya giriş yaptığı Louisiana’da ciddi bir yıkıma neden olan Ida Kasırgası, yoluna tropik fırtına olarak devam etti. Güçlü rüzgarlar binlerce kilometre ötede New York ve New Jersey’ye kadar yağmur bulutları taşıdı. Bölgede rekor miktarda yağış düştü. Oluşan sel nedeniyle en az 8 kişi hayatını kaybetti.
New York Valisi Kathy Hochul, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, eyalette acil durum ilan ettiğini belirtti.
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da yağışların rekor düzeyde olduğunu söyledi. Başkan de Blasio, "Tarihi bir hava olayıyla karşı karşıyız. Lütfen bu gece sokaklardan uzak durun. Ekiplerimiz ve acil servislerimizin işlerini halletmesine izin verin. Dışarı çıkmayı düşünüyorsanız çıkmayın. Metrolardan uzak durun. Yollara çıkmayın. Evlerinizde kalın" dedi.
Kentin Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx ve Staten Island bölgelerini etkisi altına alan yoğun yağış nedeniyle sel ve su taşkınları meydana geldi. Yetkililer, New Yorklular'ı evlerinden çıkmamaları için uyardı. New York’taki havaalanlarında uçuşlar gece 22.30’dan itibaren tamamen durduruldu.
NBC televizyonu aşırı yağışların neden olduğu sel nedeniyle New York’ta bir, New Jersey’de de dört kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu kişilerin aniden su basması nedeniyle evlerinin bodrum katlarında sıkışıp kalarak öldükleri belirtiliyor.
70’li yaşlarda bir erkeğin de cansız bedeninin sel sularında bulunduğu, bu kişinin aracının sele kapılması nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.
New Jersey eyaletinde çok sayıda Türk vatandaşının da yaşadığı Passaic'in Belediye Başkanı Hector Lora, yaptığı açıklamada, aracı sular altında kalan bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!