
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 15 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Reuters Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, BM’nin Afganistan sorununu tek başına çözmesini beklemenin “bir fantezi” olduğunu söyledi.
BM Genel Sekreteri, Afganistan’da halen ana uluslararası kurum olarak BM’nin var olması nedeniyle ortada bir beklenti olduğunu, ancak bunun temelsiz olduğunu dile getirdi.
BM Genel Sekreteri, ABD başta olmak üzere Batılı devletlerin geride kalan 20 yıl boyunca Afganistan’a yaptıkları milyarlarca dolarlık yatırımları ve kullandıkları askeri güce dikkat çekti. Önümüzdeki hafta yapılacak BM Genel Kurulu Liderler Zirvesi öncesinde Reuters’ın sorularını yanıtlayan Guterres, “Bugüne kadar harcanan tüm kaynakların ardından elimizde böyle bir güç ve kaynak olmadan Afganistan’daki sorunları çözmemizi beklemek, fanteziden öte bir şey değil” değerlendirmesini yaptı.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!