
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 15 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Senato’daki Cumhuriyetçiler’in lideri Mitch McConnell, partisinin federal borçlanma süresinin Aralık ayına kadar uzatılmasını destekleyeceğini söyledi.
Bunun Senato’daki Demokratlar ve Çarşamba günü 28,4 trilyon dolarlık borç tavanının süresinin uzatılması için bugün yapılacak yeni bir girişimi engellemesi beklenen Cumhuriyetçiler arasında aylardır süren anlaşmazlığı sona erdirebileceği sanılıyor.
McConnell Çarşamba günü yaptığı açıklamada ‘‘Amerikalılar’ı Demokratlar tarafından yaratılan yakın dönemli bir krizden korumak için Demokratlar’ın borç limitinin süresini mevcut harcamaları karşılayabilmek için sabit bir dolar tutarında Aralık ayına kadar acil uzatma tasarısını normal yollarla geçirmesine izin vereceğiz’’ dedi.
Cumhuriyetçiler aylardır 28,4 trilyon dolarlık borç tavanını yükseltmeye yardım etmeyi reddediyor ve bunun yerine Demokratlar’a ‘‘bütçe uzlaşma’’ yöntemi adı verilen farklı bir parlamento hamlesi kullanarak tasarıyı geçirme baskısı yaparak seçmenden oy toplamaya çalışıyordu.
McConnell bu sabahki açıklamasında da uzlaşma yöntemini desteklemiş, borç sınırının arttırılmasını ‘‘bütçe uzlaşma’’ yöntemiyle görüşmenin uzun bir süreç olabileceğini belirtmiş, ancakCumhuriyetçiler’in bu süreci hızlandırmaya hazır olduklarını kaydetmişti.
Çarşamba günü öğleden sonra yapılması planlanan usul oylaması, Senato'nun gelecek iki yıl boyunca Kongre'nin kontrolunu belirleyecek seçimlerden sonra borç sınırını 2022 yılı Aralık ayına kadar askıya alacak bir yasa tasarısını tartışmaya başlamasına izin vermeyi amaçlıyor.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!