
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 14 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Aralarında Halkların Demokratik Partisi 'nin Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın da bulunduğu, 13 milletvekiline ait 16 dokunulmazlık dosyası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildi.
Buldan’ın dışında dokunulmazlığı kaldırılması istenen HDP’li isimler arasında HDP eski eş başkanı ve Van milletvekili Sezai Temelli, yine Van milletvekili Murat Sarısaç, Ağrı milletvekili Berdan Öztürk, Tunceli milletvekili Alican Önlü, Şanlıurfa milletvekili Ömer Öcalan, Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ, ve İmam Taşçıer’le , Batman Milletvekili Feleknas Uca, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve Siirt Milletvekili Sıdık Taş da bulunuyor.
Bu isimlerin dışında Demokratik Bölgeler Partisi üyesi Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in de dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.
Dokunulmazlık dosyaları, prosedür gereği TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!