
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 16 Eylül 2026
Ha-ber.com
Dünya genelinde çok sayıda ülkeyi etkisi alan Omicron varyantına bağlı vaka sayıları ABD’de de her geçen gün daha fazla artıyor. Günlük Corona virüsü vaka sayısının 500 bini bulduğu ülkede, Omicron virüsüne bağlı vaka sayılarının en fazla arttığı eyaletse New York.
New York’ta, son 24 saatte Corona virüsü testi pozitif çıkan kişi sayısının 74 bin 207 olduğu açıklandı. Bu sayının şimdiye kadar New York’ta saptanan günlük vaka sayısında, tüm zamanların rekoru olduğu kaydedildi. New York Valisi Kathy Hochul, eyalet çapında Corona virüsü yüzünden hastaneye yatışların iki kat artarak, şu anda toplam 7 bin 373 kişiye yükseldiğini açıkladı.
Vali Kochul, eyalet genelinde bini aşkın kişinin de hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi altına alındığını kaydetti. Vali Kochul, bilimadamlarının Omicron varyantını, "hızlı yayılan, nerede duracağı bilinmeyen çılgınca bir varyant" olarak nitelediğini söyledi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!