
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 11 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık 3 yıldır halen etkileri devam eden COVID-19 pandemisiyle ilgili dünyadaki en kapsamlısı olduğu belirtilen kongre Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) düzenlendi.
Gaziantep Üniversitesi koordinatörlüğünde, sağlık alanında çalışmalar yürüten Global Health Management and Solutions (GH), Nebraska Üniversitesi Tıp Fakültesi, Michigan State Üniversitesi ve Beyrut Amerikan Üniversitesi işbirliğiyle "Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri MENA Bölgesi'nde COVID 19: Araştırmalardan, Halk Sağlığı Politikasından ve Klinik Uygulamalardan Alınan Dersler" konulu ''Uluslararası COVID-19 Kongresi'' başladı. GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen, yurtdışından yaklaşık 100 bilimadamının katıldığı kongrede COVID-19 pandemisinin küresel etkileri tartışılıyor.
Gaziantep Üniversitesi olarak çok önemli bir toplantıya evsahipliği yaptıklarını belirten Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Ayşe Balat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “COVID-19 pandemisini, pandeminin küresel etkilerini, ekonomik etkilerini, halk sağlığına etkilerini çok yönlü bir şekilde tartışacağımız önemli bir toplantıya başladık. Bu toplantıda 22 farklı ülkeden 95 uluslararası konuşmacımız var. Ülkemizden de alanında uzman olan bilim insanları var. Onlarla birlikte COVID-19 pandemisini ve gelecekteki olası pandemilerde nelerle karşılaşabileceğimizi, nasıl organize olmamız gerektiğini tartışacağız’’ dedi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!