
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 11 Temmuz 2026
Ha-ber.com
6 Ocak Kongre saldırısını soruşturan Temsilciler Meclisi komisyonu dün gece kamuya açık ilk oturumu düzenledi. İki görgü tanığının ifadesinin dinlendiği ve yeni görüntülerin paylaşıldığı oturumda komisyon üyeleri daha önce benzeri görülmemiş darbe girişimi olarak niteledikleri saldırıyı körüklediği gerekçesiyle eski Başkan Donald Trump’ı sorumlu tuttu.
Fox News hariç Amerikan televizyonlarında canlı yayınlanan ve yaklaşık iki saat süren oturum, bu ay içinde yapılması planlanan kamuya açık yedi oturumdan ilkiydi.
Temsilciler Meclisi bünyesinde kurulan ve yedi Demokrat üyeyle iki Cumhuriyetçi üyeden oluşan 6 Ocak Komisyonu, Trump’ın 2020 başkanlık seçimlerini Başkan Joe Biden’a kaybetmesinin ardından Trump destekçilerinin saldırısına ilişkin kapsamlı soruşturma başlatmıştı.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!