
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 10 Temmuz 2026
Ha-ber.com
ABD Adalet Bakanlığı dört Çin vatandaşını Pekin adına casusluk yapmaya teşebbüs etmek, iki Çin vatandaşını da Çin’in teknoloji şirketi Huawei’ye yönelik yargılamayı engellemeye çalışmakla suçladı.
Adalet Bakanı Merrick Garland ve FBI Başkanı Christopher Wray bugün düzenledikleri basın toplantısında davaya ilişkin ayrıntıları kamuoyuyla paylaştı.
Washington uzun süredir Pekin'i ABD'nin siyasi işlerine karışmak, bazı gizli bilgileri ve fikri mülkiyeti çalmakla suçluyordu.
Savcılar dört Çin vatandaşının uzun vadeli bir istihbarat kampanyası olarak adlandırılan bir faaliyet içinde olduklarını belirtti.
11 Çin vatandaşı hakkında da ABD'de bulunan bir kişinin taciz edilmesi ve Çin'e dönmeye zorlanması dahil olmak üzere çeşitli suçlardan iddiname hazırlandığı kaydedildi. Pekin'in buna "Operasyon Tilki Avı" adını verdiği belirtildi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!