
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 10 Temmuz 2026
Ha-ber.com
HDP'ye yakın Kürt medya kurumlarına Haziran ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 gazetecinin iddianamesinin hazırlanmamasına meslektaşları tepki gösterdi. Diyarbakır’da Adliye önünde açıklama yapan gazeteciler, iddianamenin bir an önce hazırlanması çağrısı yaptı.
16 gazeteci hakkında tutuklama kararının verildiği 16 Haziran’dan bu yana 5 ay geçmesine rağmen henüz iddianame hazırlanmamasına tepki gösteren gazeteciler Diyarbakır Adliyesi önünde toplandı.
Gazetecilerin üyesi olduğu Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) tarafından düzenlenen eylem, alkış ve sloganlarla başladı. Kürtçe açıklamanın ardından MKGP adına söz alan Gülşen Koçuk, iddianamenin hazırlanmamasını eleştirdi.
Katılımcıların tepkilerini alkış ve sloganlarla dile getirdiği açıklamanın ardından VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, iddianame geciktirilerek arkadaşlarının cezalandırıldığını savundu.
VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan gazetecilerin avukatı Resul Temur ise, iddianamenin 5 ayda hazırlanmamasının hukuken normal olmadığını söyledi.
Diyarbakır’da Mezopotamya Ajansı, JINNEWS ve Pel Prodüksiyon isimli medya kuruluşlarında çalışan ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği'nde (DFG) faaliyet gösteren çok sayıda gazetecinin evlerine ve işyerlerine düzenlenen baskınlarda 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 16’sı 16 Haziran’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
Kürt basınına Ekim ayı sonunda 6 ilde yapılan operasyonda da 10 kişi tutuklanmıştı.
VOA tarafından geçilen Tutuklu Gazeteciler İddianame Bekliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tutuklu Gazeteciler İddianame Bekliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tutuklu Gazeteciler İddianame Bekliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.














Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!