
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 10 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Geçen hafta işsizlik yardımı için başvuru yapan Amerikalılar'ın sayısı ani resesyon kaygısına neden olan, teknoloji sektöründeki toplu işten çıkarmalara rağmen düştü.
Çalışma Bakanlığı'nın haftalık işsizlik yardımı başvurularına dair raporu istihdam piyasası koşullarının hala sıkı olduğunu ortaya koydu. Buna göre Ekim ayında perakende satışlardaki güçlü artış ile birlikte enflasyonun düşmeye başladığına dair işaretler arasında Merkez Bankası'nın (FED) faiz arttırımına daha düşük hızda da olsa devam etmesi bekleniyor.
Eyalet işsizlik yardımına ilk kez başvuranların sayısı 12 Kasım'la biten haftada mevsimsel etkilerden arındırılmış rakamlara göre 4 bin düşerek 222 bine indi. Reuters'ın görüştüğü ekonomistlerin beklentisi 225 bin civarındaydı.
Twitter, Amazon ve Facebook'un çatı şirketi META'nın binlerce kişiyi işten çıkartması ile teknoloji sektöründe toplu işten çıkartmalarda artış yaşandı. Faiz oranına duyarlı konut ve finans sektörlerinde de işten çıkarmalar yaşanıyor.
Bu işten çıkarmalar henüz resmi rakamlara yansımadı. Bu verilere uyarlanmayan rakamlarla işsizlik başvuruları geçen hafta 6 bin 101 azalarak 199 bin 603'e düştü. Teknoloji sektöründeki işten çıkarmaların merkezi olan California'da başvurular geçen hafta yalnızca 302 arttı. Florida, Georgia, Kentucky ve Teksas'ta başvurularda büyük azalma görülürken, Minnesota ve Kuzey Carolina'da ise belirgin artış görüldü.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!