
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 10 Temmuz 2026
Ha-ber.com
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar, Türkiye’nin birçok kentinde sokaklardaydı.
İstanbul’daki eyleme izin vermeyen polis çok sayıda protestocuyu gözaltına aldı. Ankara’da erkekler kadınlarla birlikte, şiddete tepki gösterdi. Diyarbakır’da ise valiliğin yasağı nedeniyle kadınlar polis ablukasında eylem yaptı.
İstanbul’daki eylemin adresi Tünel Meydanı oldu. 25 Kasım Kadın Platformu’nun, sosyal medya üzerinden bu akşam Taksim Tünel’de toplanacaklarını duyurmasının ardından Beyoğlu Kaymakamlığı, eylemi yasakladığını açıkladı.
Bunun üzerine Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne bağlanan ara sokaklarda polis ekipleri barikatlar kurarak yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Polisin barikatlarına rağmen kadınlar Beyoğlu’na girdi. Tünel’e yakın bir sokakta toplanan kadınlar burada polis ablukasına alınmalarının ardından Beyoğlu Evlendirme Dairesi önüne doğru yürüyüşe geçti. Protestoculara burada tekrar müdahale eden polis, çok sayıda eylemciyi gözaltına aldı.
VOA Türkçe’nin 25 Kasım Platformu avukatlarından aldığı bilgiye göre yaklaşık 150 kişi gözaltına alındı.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!