
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 9 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Kahramanmaraş merkezli depremlerin en ağır yıkıma neden olduğu yerlerden biri olan Diyarbakır’daki Galeria Sitesi'nin sakinleri, yıkılmayan bloklardaki eşyalarını çıkarmak istiyor. Yetkililere çağrı yapan bina sakinleri, sadece değerli eşyaları ve bazı evrakları almak istediklerini dile getiriyor.
Depremde bir bloğu tamamen yıkılan, diğer bloklarında da ağır hasar meydana gelen Galeria’daki kurtarma çalışmaları, haftasonu son cesetlerin de çıkarılmasıyla sona erdi.
100’ü aşkın insanın hayatını kaybettiği binadaki enkaz kaldırma çalışmalarına da ara verildi. Sitenin geri kalan kısmı hakkında yıkım kararı verilirken, içeride eşyaları bulunan site sakinlerinin durumu gündeme geldi.
Sitenin yıkılmayan bloklarında evleri ve işyerleri bulunanlar içeride kalan eşyalarını kontrollu olarak çıkarmak istiyor. Site önünde biraraya gelen site sakinleri basın açıklamasıyla seslerini duyurmak istedi.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!