
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 9 Temmuz 2026
Ha-ber.com
Depremin Diyarbakır’da en fazla yıkıma neden olduğu yerlerden olan Galeria Sitesi’nin sağlam bloklarında yaşayanların, eşyalarını çıkarmalarına izin verildi. Kimisi oyuncaklarını, kimisi tablolarını, kimisi ise kıyafetlerini alabildi.
Kahramanmaraş merkezli depremde Diyarbakır’da yıkılan yedi binadan biri olan Diyar Galeria, günlerdir eylemlere ev sahipliği yapıyor. Hayvanseverlerin eyleminden sonra bu kez sağlam kalan bloklardaki evlerin sakinleri, kalan eşyalarını çıkarmak için harekete geçti. Yetkililerden izin alamayan bina sakinleri, günlerce oturma eylemi yaptı. Eylemler sürerken binadaki yıkım durduruldu.
Vatandaşların eylemi yankı buldu ve bir süre sonra vatandaşların iki bloğa girmelerine izin verildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren binaya giren vatandaşlar, eşyalarını çıkarmaya başladı.
Dört bloktan oluşan sitenin bir bloğu tamamen yıkılırken, bir blok ağır hasar gördü. Vatandaşlar eşyalarını tahliye ederken önlem alan polis ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, bina sakinlerinin ağır hasarlı olan bloğa girmelerine izin vermedi.
Binaya girenlerin kimisi çocuklarının oyuncaklarını, kimisi manevi değeri olan küçük eşyaları, kimisi ise taşıyabileceği kadar ev eşyasını aldı. Sitenin altında bulunan iş yerleri de içeride kalan mallarını çıkararak, kamyonetlere yükledi. Bir bina sakini ise değerli eşyalarıyla birlikte akvaryumunu almayı da ihmal etmedi.














Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!