
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 9 Temmuz 2026
Ha-ber.com
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley’nin hafta sonunda Suriye'nin kuzeydoğusuna yaptığı ziyaretten Türkiye’nin duyduğu rahatsızlık Flake’e iletildi.
Milley, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından kontrol edilen bir bölgede yaklaşık sekiz yıldır devam eden ABD misyonunu gözden geçirmek üzere 4 Mart'ta habersiz bir ziyaret düzenlemişti.
IŞİD’e karşı ABD öncülüğündeki koalisyonun başlıca müttefiki olan SDG, cihatçıların Suriye genelinde yenilgiye uğratılmasında kilit bir rol oynadı.
Ancak Washington’un gruba verdiği destek yıllardır Ankara ile gerilim kaynaklarından biri.
Türkiye, SDG'nin öncüsü olan YPG’yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve her ikisini de terör örgütü olarak kabul ediyor.
ABD ve Avrupa Birliği ise PKK'yı terör grubu olarak görse de YPG'yi aynı şekilde tanımlamıyor.
Suriye Dışişleri Bakanlığı da Milley’nin ziyaretini kınamış ve ziyareti yasadışı ve ülkenin bağımsızlığının ihlali olarak nitelemişti.
VOA tarafından geçilen ABD’nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na Çağrıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na Çağrıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na Çağrıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!