Adalet Bakanı Akın Gürlek, Trabzon ziyaretleri kapsamında AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.
Burada yaptığı konuşmada Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını Trabzon teşkilatına iletti. AK Parti'nin 25'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Gürlek, Türkiye'nin son 25 yılda birçok alanda önemli mesafeler katettiğini belirterek şunları kaydetti:
"Hepimiz Türkiye'nin en büyük ailesinin ferdiyiz. 12 milyona dayanan üye sayısı ile Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü, dünyanın en güçlü dayanışma örneğini sergileyen bir demokrasi abidesiyiz. Türkiye'de artık darbe ve cunta vesayeti kalkıp sadece milli iradenin temsilcisi en büyük derecede demokrasi olacak. İnsanların giyim kuşamı, baş örtüsü, sakalı, bıyığı, şalvarı, modern giyim kuşamı ne olursa olsun sorun olmaktan çıkacak. Her kesimin dini inancı, kültürel zenginlikleri, dili, türküsü, şarkısı özgürce yaşatılacak. Devletin resmi TV kanallarında ana dillerinde yayın ve program olacak. Kimse ötekileştirilmeyecek. Ayasofya asli varlığı olarak cami sıfatıyla tekrar ibadete açılacak. Ülkenin doğusu ve batısı, kuzeyi ve güneyi arasındaki ekonomik uçurumlar kalkacak. Trabzon'un her yanı tüneller, kuzeyden güneye kadar otobanlar, duble yollarla donatılacak. Her ilimize vatandaşımız yararlansın diye havalimanları, üniversiteler, devasa hastaneler, adliyeler, okullar yapılacak. Her ilimizde teknolojinin tüm imkanları vatandaşımızın ayağına gelecek, internet altyapıları, son teknoloji eğitim ünitelerinin hizmet sunulduğunu rüyada görsek inanır mıydık?"
Türkiye'nin kendi insansız hava araçlarını (İHA) üretip dünyada konuşulan isimler arasında yer bulduğuna dikkati çeken Gürlek, sözlerine şöyle devam etti:
"Kendi savaş uçaklarımızı, İHA ve SİHA'larımızı yapıp dünyada konuşulan isimleri ortaya çıkarabileceğimizi, helikopterlerimizi, tankımızı, savaş gemilerimizi, füze ve hava savunma sistemlerimizi, mermimizi, topumuzu, dronumuzu yapan devasa bir savunma sanayi oluşturup dünyada savunma ihracatında 11 sıraya, Avrupa'da ilk 5'e girdiğimizi, kendi otomobilimizi, kendi tren ve metrolarımızı yaptığımızı, ülkeyi demir ağlarla ördüğümüzü o rüyada görsek inanır mıydık? İşte o rüyadan uyandık. Artık hayalden öteye gittiğimize, rüyalarımızın gerçeğe dönüştüğüne hep birlikte şahit oluyoruz. Dünya barışında, bölgesel istikrarda, coğrafyamızda, emperyal yapıların baskı ve zulmüne maruz kalmış halkların hakkını koruyan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı, dünya ve bölgemiz ne hale gelirdi? Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin ulaştığı güç, dost ve kardeş ülkelerle kurduğu stratejik birliktelikler de açıkça görülmektedir."
Bakan Gürlek, Cumhur İttifakı'nın fedakar liderlerinin devlet aklının en kıymetli bileşenleri olduğunu söyledi. Onların çabasıyla Türkiye Yüzyılı'nın hızla inşa edildiğini kaydetti.
Rüyalardan gerçeklere açılan kapıların bir bir geçildiğini belirten Gürlek, "Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı olarak Adaletin Yüzyılı sürecinde tüm arkadaşlarımızla milletimize hizmet yolunda durmadan çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Gürlek, Trabzon teşkilatına çok çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, "Asla rehavete kapılmayacağız, boşluk yaratmayacağız ve rüyalarımızın gerçekleşmesinde süreci kesintiye uğratmadan Türkiye Yüzyılının altın çağına hep birlikte el ele yürek yüreğe kavuşacağız." dedi.
Salonda slogan atan gençlere karşılık veren Gürlek, "Hepinizle gurur duyuyorum. Muhammed Salah transferinin de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Trabzonspor'un bir maçını izlemeye geleceğim bu da size sözüm olsun." diye konuştu.













Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!