
Ha-ber.comHa-ber.comGüncellendi: 11 Temmuz 2026
Ha-ber.com
ABD Merkez Bankası FED, beklenen faiz kararını açıkladı. FED, enflasyonla mücadele kapsamında faizleri 75 baz puan daha arttırma kararı aldı.
ABD Merkez Bankası, iki gün süren toplantılarının ardından bugün faiz kararını açıkladı. FED’in, bu faiz kararı sonrasında da artışlara devam etmesi bekleniyor.
Beklentiler yıl sonuna kadar ABD’de faizlerin, yüzde 3’ün üzerine çıkması. Uzmanlar önümüzdeki yıl faizlerin, enflasyonun kontrol altına alınmasıyla birlikte yeniden gerilemeye başlayacağını tahmin ediyor.
ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Bank of America da gelecek yıla ilişkin olarak faiz indirimi kararları beklediğini dile getirdi. BOA'nın beklentisi faizlerin önümüzdeki yaz aylarından sonra düşürülmeye başlaması yönünde.
Faiz arttırımlarının resesyonu tetiklemesinden endişe edilirken resesyonun önlenmesi için önümüzdeki yıl, faiz indirimlerine gidilmesi beklentileri de artıyor.
Öte yandan küresel piyasalarda COVID-19 salgını sonrası tam anlamıyla toparlanmanın sağlanamamış olması, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ortaya çıkan enerji ve gıda krizi riskleri nedeniyle ABD’de yükselen enflasyon ve faiz oranları sebebiyle resesyon endişesi sürüyor.
ABD’de enflasyon yıllık bazda yüzde 9,1'le son 41 yılın en yüksek oranına ulaştı. FED, enflasyonla mücadele için faiz arttırımlarına yıl başından bu yana devam ediyor.















Yorumlar
0 yorumBu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!